Nyíregyháza hírek

Szócska Miklós is jelen lesz a nyíregyházi Tömbkórház Projekt alapkő letételekor

Szócska Miklós is jelen lesz a nyíregyházi Tömbkórház Projekt alapkő letételekor
Ünnepélyes alapkő letétellel startol Jósa András Tömbkórház Projekt. A beruházás megvalósítási helyszíne a Jósa András Oktatókórház (Nyíregyháza, Szent István u. 68.).

 Tömbkórház Projekt


A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat 1899-ben alapították, amely mára már a megye legkomplexebb ellátását nyújtó egészségügyi intézménye. Több egyetem, szakiskola oktató kórháza, széles körű  alap, valamint oktató és kutató tevékenységet végeznek az itt dolgozó egészségügyi szakemberek. Az intézményben jelenleg szétszórt pavilonrendszerekben történik a gyógyítás, amelyek nagy része elavult és korszerűtlen.

 

A tömbkórház beruházás már szakít az eddigi építési gyakorlattal, így a beteg utak is leegyszerűsödnek. Több mint 15 ezer négyzetméter elavult pavilont, különálló épületet bontanak le. A 27 ezer négyzetméteren megépülő tömbkórházban elsőként az új Onko-hematológiai Centrum kap helyet, a belgyógyászati feladatokat kiszolgáló kubatúra a második ütemben, míg a Gyermekgyógyászati Központ a harmadik szakaszban valósulhat meg.

2013. október 10-én kerül sor  az ünnepélyes alapkő letételre, amelyen többek között részt vesz Dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, Dr. Török Krisztina GYEMSZI főigazgató, Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök, és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

-csa-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online