Nyíregyháza hírek

Szublimációs nyomtatás az egyedi ajándéktárgyakért

Szublimációs nyomtatás az egyedi ajándéktárgyakért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az egyedi fényképes, használati tárgyak. Az egérpadon, pólón szerepelhet kedvenc fényképünk, vagy céges logónk is. A nyomtatásnak speciális kritériumai vannak.

 

A szublimációs nyomtatás 1957-óta használt technika. Három alapkövetelménye a speciális festék, speciális papír és a speciális, textil esetében poliészter tartalmú felület, melyre a logót vagy a fényképet szeretnénk rányomtatni. Az eljárás gyors, a végeredmény magáért beszél. Élénk szín, tartósság jellemzi.

Szublimációs technológia

A technológia a szublimáción alapszik. A hőérzékeny festék megfelelő hő és nyomás hatására gőzzé változik, beszivárog a szublimálható felület belsejébe, ahol megtapad. Maga a festék kitapinthatatlan lesz, de ellenállóvá válik. A szublimált felületen nem látunk változást. A fényes szublimációs tárgy minden része, még a nyomtatásnál is, fényes, a szublimálható textil pedig lágy esésű.

Szublimációs termékek

Az ajándéktárgyak közül leggyakrabban pólónyomtatást és az egérpad nyomtatás a legkeresettebb termékek. A színek rendkívül élénkek, a festék nem halmozódik fel a szublimációs tárgyon, és nem pereg le. Mivel a festék az anyag pórusaiban is megtalálható, a tárgyak jobban ellenállnak a tisztításnak, mosásnak.

Fehér pólóra nyomtatott Volkswagen jármű

Szublimációs termékek kritériumai

A szublimációs tárgy anyaga lehet fa, fém, porcelán. Viszont ezeket az anyagokat elő kell kezelni, speciális lakkal, mely alapkövetelménye annak, hogy a festék tökéletesen meg tudjon tapadni. Pólónyomásnál figyelni kell az alapanyagra, mert a természetes szálból készült, például 100% pamut anyagok nem alkalmasak a speciális tinta befogadására. Így a szublimációs textilek teljes egészében vagy a nyomtatási résznél nagy százalékban (80-100%) tartalmaznak poliésztert.

A technológia gyorsan fejlődik, a szublimációs tinták egyre keresettebbek és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A nyomtatás minősége kitűnő, a nyomás pontosabb, a nyomtatott kép felbontása nagy. Az ajándéktárgyak elkészülési ideje gyors, mely a nagy teljesítménynek köszönhető. Biztosak lehetünk benne, hogy gyorsan, minőségi, egyedi ajándékokat kaphatunk, ha úgy gondoljuk, hogy szublimációs nyomtatással készült, saját fényképes, vagy logózott ajándék tárggyal szeretnénk kedveskedni szeretteinknek, munkatársainknak.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online