Nyíregyháza hírek

Újra divatos a bárszék

Újra divatos a bárszék

A távoli nyolcvanas években csak a legmenőbb otthonok dísze volt a bárpult bárszékekkel. Aztán a házi bár divatja hosszú időre alábbhagyott, ám az utóbbi években a magas székek újra feltűntek.

Bisztró otthon

 

Nehéz megmondani, pontosan honnan ered a hazai bárszék divat, de bizonyára pulttal rendelkező büfék, kávézók hozták vissza a köztudatba ezt a stílusos és hangulatos bútordarabot.

A fal vagy ablak mellé elhelyezett pultokat - és az alájuk tolt székeket - pedig az indokolja a vendéglátóhelyeken, hogy ezáltal helyet lehet nyerni.

Otthon az amerikai konyhás megoldások tették elsősorban népszerűvé az étkezőpultokat. Sok helyen térelválasztó elemként funkcionál ez a rész, érzékeltetve a határt a szoba és a konyha között.

Ma már tehát a bárszékek nem a bár sarokhoz tartoznak a nappaliban - mivel ezek az otthoni ‘buli-szigetek’ eltűntek, vagy minimalizálódtak - hanem elsődlegesen a konyhát erősítik.

Sokan kedvelik a lakás eme bisztró hangulatú részét, ahonnan ‘magasból’ lehet figyelni a helységet. Jellemző megoldás, hogy a reggeli után otthoni munkaállomássá alakul az étkezőpult.

 

Felnőtteknek van kitalálva

 

Ha bárszéket választunk, érdemes pár dologra odafigyelni. Nagyon fontos a stabilitás, azaz mivel magasan van az ülőfelület, székünk álljon biztos lábakon. A gyerekeket lehetőleg ne engedjük bárszéken reggelizni.

A forgó ülő részű székek éppolyan szórakoztatóak, mint a forgószékek, és nagy népszerűségnek fognak örvendeni a vendégeink körében egy olyan buliban, ahol sokfelé érdemes figyelni.

 

Bőr bárszék lemon színben

 

A hosszú ülésekhez háttámla sem árt

 

Ha napközben szeretünk a pultnál dolgozni laptoppal, kényelmesebb széket érdemes választani, ami kíméli a gerincünket.

A bárszék természetesen jó, ha illeszkedik a többi bútor, és az egész helység stílusához. De szerencsére ma már kárpitozott, vászon, műbőr, rattan, tikfa vagy mangófa változatot is találunk - sok más közt.

Konyhánk vagy étkezőnk lehet skandináv stílusú, klasszikus, nyárias vagy hipermodern, biztosan találunk olyan bárszéket, ami remek kiegészítője lesz a helységnek.

A kínálat szinte végtelen, és ár terén is erős a szórás. Egy egyetemisták lakta albérletbe tíz és húszezer forint közti árban is találunk bárszéket - hiszen egy sokak által sokféleképpen használt otthonban ez egy tökéletes bútordarab - , de százezer forint körül is vannak dizájnos darabok.

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online