Nyíregyháza hírek

Világszenzáció a Nyíregyházi Állatparkban: megérkezett a komodói varánusz pár!

Világszenzáció a Nyíregyházi Állatparkban: megérkezett a komodói varánusz pár!
Ma reggel megérkezett a komodói sárkánypár a Nyíregyházi Állatparkba. A 16 éves hímet és 8 éves nőstényt a dzsakartai állatkertből hozták egy együttműködés részeként. A varánuszok többek között azért is valódi szenzációnak számítanak, mert mindössze ötszáz él belőlük a földön.

Az állatpár a Zöld Piramisban látható majd, melyet április végén adnak át az állatparkban. Az állatok átadásáról szóló szerződést ma írták alá a Városházán. A varánuszokkal együtt ugyanis indonéz szakemberek is érkeztek, akik több hónapot töltenek majd el az európai és egyéb állatfajok tanulmányozásával.

Zöld Piramis

Már majdnem kész a "Zöld Piramis", amely a varánuszoknak is otthont ad


A szerződést Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, valamint H. E. Mangasi Sihombing Indonézia budapesti nagykövete és Enny Pudjivati, a dzsakartai Ragunan Állatkert igazgatója írták alá ma délelőtt.

varánusz párt

A bátor gondozó nyers csirkével eteti a frissen érkezett varánusz párt


Négy évvel ezelőtt járt az állatpark expedíciója Indonéziában, akkor kezdődött annak szervezése, hogy Nyíregyházán is látható legyen egy sárkánypár. A komodói sárkánypár impozáns mérete és különleges megjelenése okán nagyon áhított faja volt az állatkerteknek és személy szerint az igazgatónak is, különlegessége, hogy Európában mindössze 7 pár állat látható állatkertben.

Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, Gajdos László állatpark igazgató, H. E. Mangasi Sihombing Indonézia budapesti nagykövete és Enny Pudjivati, a dzsakartai Ragunan Állatkert igazgatója

Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, Gajdos László állatpark igazgató, H. E. Mangasi Sihombing Indonézia budapesti nagykövete és Enny Pudjivati, a dzsakartai Ragunan Állatkert igazgatója, háttérben a jövevények


Pénteken délután kint Sóstón be is mutatták a többméteres ragadozó állatokat. A több órás repülőút után kissé fáradtak voltak a sárkánygyíkok, de egy kis csemege -nevezetesen egész csirke - hatására mozgásba lendültek és falatozni kezdtek az érdeklődők legnagyobb örömére. Még szokatlan nekik az új környezet, de remélhetőleg jól fogják magukat érezni a külön számukra kialakított részlegben.

varánusz

A veszélyes ragadozó a látogatók szeme láttára falatozott


Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, Gajdos László állatpark igazgató, H. E. Mangasi Sihombing Indonézia budapesti nagykövete és Enny Pudjivati, a dzsakartai Ragunan Állatkert igazgatója beszédet is tartott a varánuszok lakhelye előtt, és ajándékokkal is kedveskedtek egymásnak. A legfőbb cél mindenki számára az, hogy a gyíkpár utódokat nemzen, amik aztán visszakeülhetnek Indonéziára.


MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online