Nyíregyháza vezető hírek

1,1 milliárd forintot kapott a nyíregyházi kórház

1,1 milliárd forintot kapott a nyíregyházi kórház

2017. januárjában bejelentették: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház adósságcsökkentésre, valamint fejlesztésekre csaknem 1,1 milliárd forintot kapott a kormánytól.

Dr. Adorján Gusztáv főigazgató, Dr.Kovács Ferenc polgármester

Dr. Adorján Gusztáv főigazgató bejeletette: 1,1 milliárd forintot kapott a nyíregyházi kórház 

 

A költségvetés év végi zárásakor a kormány úgy döntött, hogy 60 milliárd forintot kapnak a kórházak a számlák kifizetésére és egyéb fejlesztésekre. Ebből 45 milliárd jut az adósságrendezésre és 15 milliárd kifejezetten azoknak a kórházaknak, amelyek valamilyen strukturális fejlesztést terveznek. Dr. Adorján Gusztáv főigazgató bejeletette: A konszolidáció keretében meghirdetett pályázaton a legmagasabb összeget, 587 millió forintot kapott kórházcsoportunk strukturális fejlesztésekre, az adósságok rendezésére, illetve a működési hatékonyság megteremtésére pedig további 521 millió forintnyi összeget. A fejlesztések megvalósulása a jövőben is pozitív hatással lesz az intézmény gazdasági helyzetére.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház v

A nyíregyházi kórházban jelenleg látogatási tilalom van érvényben

 Dr. Molnár Andrea, az SZSZBMK gazdasági igazgatója kifejtette, a fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően az intézmény nem visz át 30 napon túli tartozást a 2017-es esztendőre, és az egyéb lejárt tartozásait is csökkenteni tudta. Ez az adósságállomány kezelhető, nem okoz likviditási gondokat, az intézmény gazdasági helyzete stabil. Emellett fontos megjegyeznünk a kórházzal kapcsolatban, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése látogatási és felvételi tilalmat rendelt el a Jósa András Oktatókórház Krónikus Belgyógyászati Osztályán. A megyében megszaporodó influenzás megbetegedések és hurutos, légúti fertőzések miatt továbbra is érvényben van a látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórház Gyermek- és Szülészet-Nőgyógyászati Osztályain, illetve Újszülött részlegén.

-csa-

Forrás: szszbmk.hu

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online