Nyíregyháza vezető hírek

11 millió forintot vettek fel a nyírmeggyesiek jogtalanul

11 millió forintot vettek fel a nyírmeggyesiek jogtalanul

Nyugdíjat és családi pótlékot egyaránt felvett az a nyírmeggyesi házaspár, akik a csalást nem létező lakcímbejelentéssel vitték véghez.

Csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy nyírmeggyesi házaspár, valamint két másik ember ellen. A három honosított magyar állampolgár, valamint magyar segítőjük fiktív lakcímet hoztak létre Nyírmeggyesen, hogy jogosulatlanul kapjanak nyugdíjat és családi pótlékot – írta meg a szon.hu.
A családtagok bejelentkeztek egy magyar tulajdonosú házba az ő segítségével 2014-ben, de azt mindvégig tudták, hogy nem fognak ott lakni. Öregségi nyugdíjra azonban csak az az ember tarthat igényt, akinek van állandó lakóhelye hazánkban.

2015-ben így az idős házaspár nyugellátást vett igénybe, menyük pedig családtámogatási ellátást – ezeket a Magyar Államkincstár évekig utalta is a számlájukra.

Helyszíni szemlét Nyírmeggyes jegyzője rendelt el, melynek során kiderült, hogy az illetők nem laknak életvitelszerűen a házban. Több mint 11 millió forint nyugdíjat és csaknem 1 milliónyi családi pótlékot vettek fel – az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte, valamint azt, hogy a felvett összegekre a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást is – tudatta a szon.hu.

B.A.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online