1500 milliárd forint Nyíregyháza közlekedésfejlesztésére

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata arról tájékoztatta lapunkat, hogy száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán" című pályázat keretében. Az összeg nem csekély, mintegy 1,500 milliárd forint.

Nyíregyháza, útberuházás

A Kígyó utcától délre eső Virág utcai útcsatlakozás közlekedésbiztonsági szempontból kedvezőbb kialakításúvá válik a beruházás során

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartható városfejlesztési programja keretében elkészítette a településfejlesztési koncepcióját és az integrált településfejlesztési stratégiáját (ITS), valamint közreműködik a 2014-2020-as területi alapú fejlesztések megtervezésében, ennek keretében összeállította a város projektportfólióját. Ezek a dokumentumok határozzák meg azt, hogy a város a 2014-2020 közötti időszakban milyen fejlesztésekre használhat majd fel Európai Uniós támogatásokat.

 

Nyíregyháza, útberuházás

A Kígyó utcán 2016. októberében is zajlanak a munkálatok

 



A most elnyert támogatással megvalósuló projekt fizikai megvalósításának ideje 2016.08.01. - 2018.10.31. Mint elmondták: a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán” című pályázat célja a Debreceni út - Kígyó utca csomópontjának, a Törzs utca három csomópontjának átépítése és a Kígyó utcától induló, Debreceni út - Tünde utca - Kállói út - Szent István utca Kert utcáig tartó szakaszon épülő kerékpárforgalmi létesítmények révén az érintett Borbánya városrész kerékpárosbaráttá tétele. A beruházás sok eleméből kiemelnénk, hogy A Kígyó utcától délre eső Virág utcai útcsatlakozás közlekedésbiztonsági szempontból kedvezőbb kialakításúvá válik, amelyre az ott lakók (illetve arra járók) már régóta vártak.

 

 

-KT-