Nyíregyháza vezető hírek

30 millió forint uniós támogatást nyertek a helyi kórházak

30 millió forint uniós támogatást nyertek a helyi kórházak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) két intézménye ápolóképzést indíthat a támogatásból.


A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés a 30 millió forint uniós támogatás segítségével. A Munka törvénykönyve szerint tanulmányi szerződés kötése esetén a munkáltató bizonyos támogatásokat (tandíj, tankönyv, szabadidő) nyújt a dolgozónak, a munkavállaló pedig arra kötelezi magát, hogy a képzést elvégzi, és a képzettség megszerzése után egy bizonyos ideig a munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg.


 Jósa András Oktatókórház

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés a 30 millió forint uniós támogatás segítségével


A gyakorló ápoló szakra 5,6 millió, míg az ápoló szakra 25,1 millió forint áll rendelkezésre. Az SZSZBMK intézményeiből az előbbi szak esetében 20, míg az utóbbi szakot érintően 53 hallgató részvételével indulnak el a képzések, amelyek 2015 február végéig tartanak.


MTI/MCOnet

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online