Nyíregyháza vezető hírek

A dohány minősége az aszály ellenére is jó

A dohány minősége az aszály ellenére is jó

A 2018-ban termett, mesterséges szárítású dohányok felvásárlását már elkezdte az ULT Magyarország Kft. Közel 3 ezer tonna termés felvásárlására számítanak.

Bár aszály jellemezte az elmúlt időszakot, a termeltető nyíregyházi cégnél közel 3 ezer tonna termés felvásárlására készülnek – a beváltás 1 hete indult el. A 70-80 tonna dohány átvétele november második feléig tart – írta meg a szon.hu.


Jól termett a dohány az aszály ellenére is

A termelőktől minden megtermett dohánylevelet felvásárolnak, amely megfelel a belső felvásárlási rendszernek – ezt az idei termesztési szezontól kezdve alkalmazzák. Az aszály ugyan nem kedvezett túlságosan a dohánytermesztésnek, a termés elfogadható minőségű – bár ez eltérő lehet termelőként, hiszen a körülmények és a technológia is lehet más az ULT Magyarország Kft. agronómiai igazgatója szerint – adta hírül a szon.hu.

Fekete Tibor elmondta azt is, hogy a természetes szárítású Burley dohányok felvásárlása december elején kezdődik majd, a termelők értékesítési szándéka és lehetőségei alapján – tudatta a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online