Nyíregyháza vezető hírek

A IV. Turisztikai Szakmai Konferenciára került sor Nyíregyházán

A IV. Turisztikai Szakmai Konferenciára került sor Nyíregyházán
Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Nyíregyházi Főiskola Turizmus és Földrajztudományi Intézete tudományos turisztikai konferenciát szervezett, melynek témája: A helyi TDM szervezetek szerepe a desztináció turisztikai kínálatának fejlesztésében.

 IV. Turisztikai Szakmai Konferenciá

A IV. Turisztikai Szakmai Konferenciára került sor Nyíregyházán


Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere szerint a városnak nagyon fontos a turizmus, ezért is javasolta személyesen, hogy a Városházán kezdődjön a konferencia, s csak utána kerüljenek át a programok a Nyíregyházi Főiskolára.

Dr. Kovács Ferenc

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere is fontosnak tartja a turizmust


Dr. Kovács Ferenc : "- Nyíregyháza szempontjávból húzóágazat lehet a turizmus, a városvezetés így is tekint rá, hiszen munkahelyeket jelent, a már meglévő vállalkozások megélhetését jelenti, valamint a városmarketinget is. Ezen keresztül nem csak a várost, hanem a térséget is be tudjuk mutatni az ide érkező turistáknak."

Balogh Károly,

Balogh Károly, az Országos TDM Szövetség elnöke elismeri a nyíregyházi TDM munkájátBalogh Károly, az Országos TDM Szövetség elnökétől megtudtuk, hogy jelen pillanatban 40 TDM iroda működik az országban, és eze határozzák meg a turizmus irányait. Ennek ellenére sok fehér folt van még, hiszen csak pár hónapos múltra tekintenek vissza a TDM-ek.

Prof. Dr. Hanusz Árpád,

Prof. Dr. Hanusz Árpád: Cél, hogy Nyíregyházát egy csomagban tudjuk eladi!"- A nyíregyházi TDM vezetők, köztük Furkóné Szabó Marianna munkáját elismerve jöttem el erre a konferenciára. Jelenleg turisztikai rendszerváltás zajlik Magyarországon. Akkor lesz végleges ez a rendszerváltás, ha valamennyi szinten kiépülnek a TDM-ek, hiszen térségi szinten még nincsenek kiépülve" - mondta Balogh Károly, az Országos TDM Szövetség elnöke.

A turisztikai konferencia

A turisztikai konferencia a Városházán kezdődött, majd a Nyíregyházi Főiskolán folytatódott


Prof. Dr. Hanusz Árpád, a Nyíregyházi Főiskola oktatója elmondta, cél, hogy Nyíregyházát egy csomagban tudják eladni. A turizmus kétségtelenül az egyik vezető ágazat lett. Az önkormányzat és a civil szféra végre összefog - a professzor szerint erről szól maga a konferencia is.MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online