Nyíregyháza vezető hírek

A járási hivatalokról Nyíregyházán

A járási hivatalokról Nyíregyházán
Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott és Hosszú József járási hivatalvezető tartottak elemző sajtótájékoztatót a nyíregyházi Kormányablakban.

Kormányablak


Mint ismeretes: Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után 2013. január 1-jével ismét létrejöttek a járási hivatalok, amelyek legfontosabb feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása.A járási rendszerrel alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás valósult meg - derült ki.

Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kabinet a kormányablakok kialakításához kapcsolódó hatósági eljárásokat. A kormány kiemelt célja, hogy a járási hivatali rendszer keretein belül országos hálózatként – mintegy 380 helyszínen 3000 munkaállomással –  egységes megjelenéssel megkezdjék működésüket az új integrált ügyfélszolgálatok, a kormányablakok.

Vinnai Győző elmondta, hogy Megyénkben 2014. február 12-én Tiszalökön nyílik az első új típusú kormányablak. Az új kormányablakokban összesen 241 ügyfél kérelmére induló ügytípus intézhető. Ebből 36 azonnal intézhető ügy, 43 ügykör esik a normál ügyintézés kategóriába, továbbítás 141 ügykör esetében valósul meg, míg kizárólag tájékoztatást 21 ügyben ad a kormányablak.


Forrás: SZSZBMKH

-tk-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online