Nyíregyháza vezető hírek

A nemzetet morális, erkölcsi fertőbe taszították - interjú Magera Tiborral (Fidelitas)

A nemzetet morális, erkölcsi fertőbe taszították - interjú Magera Tiborral (Fidelitas)
Magera Tibort, a Fidelitas nyíregyházi elnökét a kampányról, valamint a Fidelitas programjának részleteiről kérdeztük.

Magera Tiborral, a Fidelitas nyíregyházi elnökével

A nemzetet morális, erkölcsi fertőbe taszították - interjú Magera Tiborral (Fidelitas)


-    Mit vár a következő kormánytól? Sokat hallani mostanában a felelősségre vonásról. Erről mi a véleménye?
-    A nyilvánvaló gazdasági nehézségek mellett morális és erkölcsi szinten nagyon nagy problémák vannak jelenleg az országban. Az, hogy az országból kiloptak több ezer milliárd Forintot, ez büntetőjogi felelősséget kell, hogy maga után vonjon. De az, hogy egy nemzetet egy ilyen morális, erkölcsi fertőbe taszították, az egyszerűen abszurd. Szerintem erre nagyon komolyan oda kell majd figyelnie a következő kormánynak, bármilyen legyen is. Én persze remélem, hogy olyan, amely az én értékrendemet vallja, azaz a Fidesz.

Az Új Nemzedék Program

Az Új Nemzedék Program 2009 végén készült el

-    Az Új Nemzedék Programot a Fidelitas Navracsics Tibor frakcióvezető felkérésére készítette el. A program megpróbál a fiatalokkal kapcsolatosan felmerülő problémákra választ keresni. Mit emelne ki ezek közül?
-    Egy alapvető, biztos pontot szeretnék kiemelni, amit meg szeretnénk valósítani, mégpedig, hogy ifjúságpolitikai szinten egy áttörést kell elérni, az Új nemzedék Kártyának a bevezetésével.  Ennek az a lényege, hogy a fiatalok a társadalmi munkáért cserébe ne pénzt kapjanak, hanem pontokat, krediteket, amelyeket később kulturális  eseményekre beválthatja. Sokakat érdekel ugyanis a mozi mellett a színház vagy akár a múzeum is, de egyszerűen nincs rá pénze. Ha egy fiatalnak van arra igénye, hogy a saját kulturális szintjét emelje, akkor teremtsük meg számukra a lehetőséget. A magaskultúra egy részét igenis tömegkultúrává kell tenni, és nem a tömegkultúrát kell a magaskultúrába sorolni.

Az Orbán-kormány a saját ciklusában a Fidelitas szerint segített a fiatalokon - véli Magera Tibor

Az Orbán-kormány a saját ciklusában a Fidelitas szerint segített a fiatalokon - véli Magera Tibor


-    Ehhez kapcsolódhat a Ne tévézz program is, jól gondolom?
-    Így van. Ennek keretében ki kell alakítani önkormányzati részvétellel is, hogy olyan alternatívákat kínáljanak a televíziózáson kívül hétvégente a fiataloknak, ahová érdemes lemenni. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a szülőknek egyre kevesebb idejük van arra, hogy a gyerekekkel foglalkozzanak. Fontos eleme a programnak, hogy az általános iskolásokra is oda kell figyelni! Mondok egy példát. Örökösföldön ott van a Móra Ferenc Általános Iskola, amely Nyíregyháza legnagyobb általános iskolája, és ott áll szombat-vasárnap teljesen üresen. Ki kellene ott alakítani egy olyan kulturális életet, hogy a fiatalok ellátogassanak oda tévézés helyett és hasznosat töltsék el a szabadidejüket.


MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online