Nyíregyháza vezető hírek

A nyíregyházi állatkert érdekelte az angolok helyett

A nyíregyházi állatkert érdekelte az angolok helyett

Noha Angliában is lett volna lehetősége, a Nyíregyházi Állatpark mellett döntött egy fiatal diák, aki az egzotikus állatokat szerette volna tanulmányozni.

Nyíregyházát választotta tanulási helyszínül az a diák, pedig Nagy-Britanniában is több lehetősége lett volna az egzotikus állatokat tanulmányozni.

Az országszerte igen népszerű Nyíregyházi Állatpark évtizedek óta folytat szemléletformáló, oktató tevékenységet – a programok többségét általános iskolásoknak szervezik, a szakvezetésekből azonban középiskolások és egyetemisták is tanulhatnak – írta meg a szon.hu.

Sokan tanulnak a Nyíregyházi Állatparkban

Sokan tanulnak a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark oktatási, turisztikai és fajmegőrzési tevékenységéről évente számos diák ír szakdolgozatot, s nyári gyakorlati helyszínként is használatos az állatkert.

A 2018-as év során kimondottan messziről, Malajziából, Hollandiából és Romániából is érkeztek hallgatók a Nyíregyházi Állatparkba, hogy az egzotikus állatokról gyakorlati tudást szerezhessenek.

Nemzetközi oktatást jelenleg is tartanak. A diákok között érdekes példának számít a 9 éve Angliában élő Ignáth Lili, aki szintén a nyíregyházi parkot választotta a Nagy-Britanniában található valamelyik állatkert helyett. Itt ismerkedik az állatparkban élő 5 ezer állat tartásának és takarmányozásának fortélyaival. A szakmai gyakorlatát több héten át Nyíregyházán töltő diák évek óta kíséri figyelemmel a helyi állatpark nemzetközi sikereit és kimondottan ide vágyott tanulni – írta meg a szon.hu.

Fotó: sostozoo.hu

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online