Nyíregyháza vezető hírek

A polgármester is köszöntőt mondott a Vidor megnyitóján

A polgármester is köszöntőt mondott a Vidor megnyitóján
Augusztus 26-án 19 órakor a hivatalos megnyitóval kezdetét vette Nyíregyházán a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje, a Vidor Fesztivál. Az ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester is beszédet mondott.
A főszervező Dr. Tasnádi Csaba fesztiváligazgató köszöntőjében elmondta: a fesztivál mindenkihez elér, hiszen a programok 90 százaléka ingyenes a 10. Vidoron is itt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Dr. Fazekas János, a megye főjegyzője arra kérte a nézőket, erre az egy hétre felejtsék el gondjaikat és élvezzék a fesztivál nyújtotta hangulatot.

Dr.Kovács Ferenc

A polgármester is köszöntőt mondott a Vidor megnyitójánDr.Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, nagy hagyományai vannak a nyárvégi, kora őszi mulatozásnak, majd egy 1926-os Krúdy Gyula - aki immáron Nyíregyháza posztumusz díszpolgára is - idézettel elevenítette fel a régi idők szokásait.

Vidor

Augusztus 26-án a hivatalos megnyitóval kezdetét vette Nyíregyházán a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje, a Vidor Fesztivál


Beszédet mondott még Makk Károly filmrendező, a VIDOR Fesztivál színházi zsűrijének elnöke és Dr. Tóth Árpád, a rendezvény fő mecénása, a KEU Kft. igazgatója is. A hivatalos megnyitó ünnepi zárásaként, a szokásoknak megfelelően elvágták a VIDOR szót kiíró lufik tartózsinórjait.

Dr.Kovács Ferenc,

A polgármestert Krúdy idézettel nyitotta meg a Vidor Fesztivált


A sétló utcai munkálatok is nagyjából véget értek, így a fesztiválozókat már nem zavarja az építkezés. A kivitelező az ígéreteihez híven, gyorsan elvégezte a feladatát, hogy a Vidor fesztiválra már teljes pompájában ragyogjon a város legrégebbi sétálója. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, a műszaki átadás és munka teljes befejezése a hónap végére várható, de Vidor alatt már használható a sétáló.MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online