Nyíregyháza vezető hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal egészségnapot szervezett

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal egészségnapot szervezett
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve az Egészségügyi Világnap alkalmából szervezett egészségnapot Nyíregyházán, melynek fővédnöke Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott volt.

 Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalban került megrendezésre az egészségnap. Az egész napos rendezvény alatt lehetőség volt vérnyomásmérésre, vércukor és koleszterinszint mérésre, testzsír, haskörfogat, testtömeg index /BMI/ megállapításra.

Tanácsadást nyújtottak a szakemberek az alábbi témákban is: táplálkozás, elsősegélynyújtás /BLS/, aktív testmozgás, kozmetika, hajápolás, cranioszakrális terápia. Tematikus, prevenciós filmeket vetítettek a táplálkozás, dohányzás, drog- és alkoholfogyasztás, elsősegélynyújtás, és higiénia témákban.


Az Egészségügy Világnapja alkalmából minden évben olyan témát választanak, mely kiemelt fontosságú. A 2013. évi Egészségügyi Világnap fő témája: a magas vérnyomás.

Ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2013.04.07-én, 10:00 és 12:00 között a Korzó Üzletházban vérnyomásméréssel és tanácsadással járul hozzá a lakosság egészségi állapot felméréséhez és a figyelemfelkeltéshez.


-kt-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online