Nyíregyháza vezető hírek

A szabolcsi Kormányhivatal és Nyíregyháza önkormányzata aláírta a járási szerződést

A szabolcsi Kormányhivatal és Nyíregyháza önkormányzata aláírta a járási szerződést
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője a sajtó nyilvánossága előtt írták alá a Nyíregyházi Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást 2012. október 24-én a nyíregyházi Városháza Krúdy-termében. Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott nyilatkozott munkatársunknak az ünnepélyes aláírást követően.

Dr. Kovács Ferenc,tmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője a Városházán- Mit tartalmaz a most aláírt szerződés?
- A megállapodás szerint 84 főt adnak át, és megegyeztünk az elhelyezés kérdésköreiről is. A járási kormányhivatalhoz 6 szakigazgatási szerv kerül át: Állategészségügy és Élelmiszerbiztonság, Népegészségügy, Földhivatal, Munkaügyi hivatal, Építésügyi hivatal, Szociális és Gyámhivatal.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 141 ehhez hasonló megállapodást kell kötnünk az önkormányzatokkal. Ez az aláírás azért is fontos, hiszen Nyíregyháza megyeszékhely, a legnagyobb járás.

pa240022_20121024215542_17.JPG

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője a járási hivatalok jövőjéről is beszélt


Alapos, mindenre kiterjedő, konstruktív tárgyalások folytak ezt megelőzendő, amelynek következtében partneri viszont sikerült kiépítenünk. Reméljük, hogy a többi önkormányzattal is hasonló módon sikerül megállapodni, az október 31-i határidőig.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője

Dr. Szemán Sándor főjegyző, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott az ünnepélyes aláíráskor


- Miért van szükség ezekre a szerződésekre?
- A Parlament nyáron elfogadta a járási törvényt, amely kimondja, hogy az államigazgatási ügyeket az államnak kell végeznie. Az ezt követő kormányrendelet a hatásköröket is pontosan szabályozta, vagyis hogy mi marad a jegyzőknél és mik kerülnek át a járásokhoz.

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője

Dr. Vinnai Győző: partneri viszont sikerült kiépítenünk a nyíregyházi önkormányzattal


- Mit vesznek majd ebből észre az állampolgárok?
- Terveink szerint semmit, vagy alig valamit. Azt biztosan, hogy gyorsabb, rugalmasabb, könyebb lesz az ügyintézés. Viszont az továbbra is az okmányirodában fog zajlani, tehát nem lesz nagy változás a Nyíregyházán és környékén élő 170 ezer embernek.


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online