Nyíregyháza vezető hírek

A Széll Kálmán Terv célja az államadósság csökkentése

A Széll Kálmán Terv célja az államadósság csökkentése
Magyarország legnagyobb problémája ma a magas államadósság. 2010-ben ennek mértéke elérte a 82 %-ot ami 20ezer milliárd forint. A kormány által múlt héten beterjesztett Széll Kálmán Terv intézkedései ennek az adósságnak a lefaragását célozzák - hangzott el Nyíregyházán a Fidesz irodában.

Vinnai Győző


A tervet ismertető sajtótájékoztatón dr. Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő, kormánymegbízott azt is elmondta, hogy Magyarország nem lehet következmények nélküli ország, ezért felelősségre kell vonni azokat akik az elmúlt években eladósították az országot.

Lipők Sándor


A program hét területen tervez szerkezeti átalakításokat, melynek megvalósításától a kormánypárt az államadósság csökkenését várja. Ezek a területek a közmunka, nyugdíj, közösségi közlekedés, oktatás, gyógyszertámogatás és közigazgatás, de a Fidesz befagyasztaná a „rezsiköltségeket” is.

Lipők Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz), az Európai ügyek bizottságának tagja elmondta, az oktatási reformnak része egy olyan javaslat is, amely alapján a 15. életévüket betöltött fiatalok dönthetnek úgy, hogy a  tanulás helyett munkába áll. Lipők Sándor felhívta azonban a figyelmet, hogy a tanulmányok megszüntetése nem azonos a lógással, mert aki így dönt, annak nincs több választása: dolgoznia kell.

Forrás: nyiregyhazinaplo.hu,Megyei Sajtószolgálat-kt-


További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online