Nyíregyháza vezető hírek

A Zöld Piramis vonzerőt gyakorolhat a többi turisztikai látványosságra is - interjú Vinnai Győzővel

A Zöld Piramis vonzerőt gyakorolhat a többi turisztikai látványosságra is - interjú Vinnai Győzővel
Dr. Vinnai Győző is részt vett a Zöld Piramis április 30-ai megnyitóján a Nyíregyházi Állatparkban. Erről kérdeztük a Fidesz nyíregyházi frakcióvezetőjét.
-    A napokban volt a Zöld Piramis hivatalos megnyitója. Ön is részt vett rajta, mit gondol a beruházásról?
-    Egy egyedülálló turisztikai attrakciót jelent Nyíregyházán. Az állatpark egyébként már 13.éve folyamatosan fejleszt, és szakmailag is magas színvonalra jutott, hiszen maga berlini állatkert igazgatója is részt vett a megnyitó ünnepségen. A több mint másfél milliárdos beruházás 50%-ban uniós forrásból, 50%-ban pedig önkormányzati támogatással valósult meg.

Vinnai győző

A Zöld Piramis vonzerőt gyakorolhat a többi turisztikai látványosságra - interjú Vinnai Győzővel


-    Mit emelne ki, mi ragadt meg Önben a legjobban?
-    A komodói varánuszokat emelte ki a megnyitón indonézia nagykövete, mint különleges látványosságot, és az együttműködés ékes bizonyítékát. Ez a fejlesztés ugyanis az országok közötti kapcsolatokra is pozitívan hat. Sokat várunk ettől a beruházástól.

Vinnai Győző fideszes képviselő is megnézte a Nyíregyházi Állatpark új látványosságát

Vinnai Győző fideszes képviselő is megnézte a Nyíregyházi Állatpark új látványosságát

-    A turizmus fejlődését Nyíregyházán?
-    A Nyíregyházi Állatpark fejlődése vonzerőt gyakorolhat a többi sóstói turisztikai látványosságra is, így a Múzeumfalura vagy akár az Élményfürdőre is. Véleményem szerint összefogásra van szükség Sóstón. A különféle turisztikai attrakciókat csomagban kell árulni, és elengedhetetlen a szállásfejlesztés, hiszen ha megnő az érdeklődés, akkor a turisták nem tudnak hol megszállni, pedig a vendégéjszakák számát mindenképpen növelnünk kell. Erre jó lehetőséget az a Turisztikai Desztinációs Menedzsment, amelyet Nyíregyháza nemrég elnyert.

Suták vanda

Suták Vanda nyerte a Nyírségi Vágta sztárfutamát, mögötte Lezsák Levente ért a célba

-    Ha már turizmus és látványosság: múlt hétvégén rendezték meg a Nyírségi Vágtát, a Nemzeti Vágta regionális előfutamaként. Mi a véleménye róla?
-    Suták Vanda két évvel ezelőtti győzelme ráirányította a figyelmet Nyíregyházára. A környéken élők egyébként is nagyon értenek a lovakhoz, nagy hagyománya van a lótartásnak, a fogathajtásnak. A Nyírségi Vágta is sok embert vonzott és minőségi kikapcsolódást jelentett május első hétvégéjén.

MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online