Nyíregyháza vezető hírek

Ajándék jár a zöldhulladék hasznosítóknak

Ajándék jár a zöldhulladék hasznosítóknak

Meghálálják a környezettudatosságot Nyíregyházán: ajándékot osztanak a közösségeknek, amelyek hasznosítanák a zöld hulladékot.

Komposztálóládát kapott a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda. A ládát a NyírVV Nonprofit Kft. ajánlotta fel nekik, csakúgy, mint egyéb oktatási-, szociális-, egyházi intézmények, valamint társasházak részére, amelyek részt vesznek a városszépítő akcióban – írta meg a szon.hu.

A láda és a többi ajándék közfoglalkoztatottak munkája.

Madáretetőket is kaptak a környezettudatos óvodások Nyíregyházán

Madáretetőket is kaptak a környezettudatos óvodások Nyíregyházán

Keczkó János, a közterület-fenntartási iroda vezetője az átadáson elmondta, hogy az óvodások programjába jól beilleszthető a komposztálás is. A környezeti nevelés mellett mozognak, s tanulnak belőle – adta hírül a szon.hu.

A Tündérkert óvodában kiemelt figyelmet kap a környezettudatosság és fenntarthatóság. Segítik a gyermekeket abban, hogy megfigyelések és kísérletek során minél több tapasztalatot szerezzenek, s szemléletüket átadhassák szüleinek is. Az ovi madárvédelmi eszközöket is kapott.

A Tündérkert 2014 óta zöld óvoda, udvaruk egy parkra hasonlít és mindig használják a komposztálót.

Keczkó János elmondta, hogy a komposztálási akció mellett a NyírVV 2017 őszén 94 ezer virággal ülteti be Nyíregyháza közterületeit. Szeretnék, ha minél tovább tartana a virágok csodálatos látványa – írta meg a szon.hu.

Fotó: Racskó Tibor - szon.hu

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online