Nyíregyháza vezető hírek

Börtönt kapott a fiktív rendezvényszervező

Börtönt kapott a fiktív rendezvényszervező

Vesztegetés miatt egy év – két évre a végrehajtásban felfüggesztett – börtönbüntetést kapott az az elkövető Nyíregyházán, aki fiktív rendezvényszervezésből próbált pénzt szerezni.

Fiktív rendezvényszervezésből igyekezett pénzhez jutni az a vádlott, akit a Nyíregyházi Törvényszék 2019. október 24-én 1 év – végrehajtásban 2 év felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt.

Az ügy háttere, hogy a 2018-as orszsággyűlési választások előtt az Országos Roma Önkormányzat 81 millió forintot kapott kampánycélra az állami költségvetésből – írta meg a szon.hu.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a fiktív rendezvényszervező

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a fiktív rendezvényszervező

A vádlott 2018 márciusában találkozott egy férfival, aki rendezvényszervezéssel foglalkozó cégnek dolgozott. Érdeklődött, hogy a Kft. megszervezne-e egy rendezvényt az Országos Roma Önkormányzatnak, s erről állítana-e ki számlát. A férfi arról érdeklődött, mikor lesz a rendezvény, ám a vádlott közölte, hogy azt nem fogják megtartani.

Később újra találkoztak, s a vádlott azt kérte a férfitól, állítson ki a cég 3,5 milliós számlát az Országos Roma Önkormányzatnak, mint megrendelőnek. Közölte, hogy az összeget az önkormányzat átutalja a Kft-nek, melyből a férfi 600 ezret megtarthat, a többit vissza kell adnia a vádlottnak – tudatta a szon.hu.

A férfi azonban nem fogadta el a vádlott által kínált lehetőséget, s hangfelvételt készített a beszélgetésről.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte tettét és megbánást tanúsított, amely enyhítő körülménynek számít. Az ítélet nem jogerős – írta meg a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online