Nyíregyháza vezető hírek

Continental - 250-300 új munkahely várható Nyíregyházán

Continental - 250-300 új munkahely várható Nyíregyházán

Hatmilliárdos fejlesztés miatt az elkövetkező 2-3 esztendőben 250-300 új állás jöhet létre a Szabolcs megyei székhelyen: a ContiTech tovább bővíti hazai tevékenységét.

Tovább bővíti magyarországi tevékenységét a ContiTech vállalat. A német Continentalhoz tartozó cég az elmúlt másfél esztendőben 6 milliárd forintos beruházás történt a nyíregyházi telephelyen, a magyar kormány támogatásával – írta meg a szon.hu.

Az elmúlt években történt fejlődés Nyíregyházán részben annak köszönhető, hogy a Continentalhoz hasonló vállalatok is láttak fantáziát a régióban – emelte ki Magyar Levente külgazdasági- és külügyminiszter-helyettes.

A Continental cég tovább bővít Nyíregyházán

A Continental cég tovább bővít Nyíregyházán

A több lépésben megvalósított beruházást a kormány több mint 2 milliárd forinttal támogatta – hangsúlyozta a nyíregyházi üzem ügyvezető igazgatója, Jókay László. A gyárban immár majdnem 500 dolgozó tevékenykedik, több mint 200 új állás jött létre a beruházás eredményeként, pedig 5 éve még csak 220-an voltak az üzemben – tudatta a szon.hu.

Az új berendezésekkel a termelési kapacitás is bővül, aki az elkövetkező 2-3 évben további 250 vagy 300 munkahelyre lehet számítani a ContiTechnél.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte: a város életében óriási lépés, hogy tovább nőhet a termelékenység és a hatékonyság, s emelkedik a dolgozók száma is – írta meg a szon.hu.

Fotó: Sipeki Péter; Continental-corporation.com

B.A.

 

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online