Nyíregyháza vezető hírek

Egymilliárd forintot kapott a kormánytól Nyíregyháza

Egymilliárd forintot kapott a kormánytól Nyíregyháza

Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere jelentette be, hogy év végén újabb kormányzati támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere

Az egymilliárd forintból egy a tulajdonában lévő cég által kibocsátott devizakötvény összegének és kamatainak visszafizetését tervezi az önkormányzat.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2005-ben bocsátott ki kétmilliárd forint összegű devizakötvényt fejlesztési célra, amelynek 2015. január 4-én lejáró rendezésére az előző, az MSZP vezette önkormányzat 2008-ban készfizető kezességet vállalt.
"olytatódhat a 120 ezer lakosú nagyvárosban az óvodák, iskolák, szociális intézmények, járdák és utak építése, korszerűsítése." Az árfolyamveszteséggel együtt 2,4 milliárdra nőtt adósság rendezéséhez most kapott egymilliárd forinttal, valamint az önkormányzat törlesztésre félretett 850 millió forintos saját forrásával, illetve folyószámlahitellel maradéktalanul vissza tudják fizetni a pénzt.

Dr. Kovács Ferenc polgármester fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a nyíregyházi helyhatóság 2010-ig felhalmozott tartozásaiból a második Orbán-kabinet mintegy 12 milliárd forintot rendezett.

 

MTI/MCOnet

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online