Nyíregyháza vezető hírek

Emberségesen és eredményesen kell az ügyeket intézni - interjú dr.Vinnai Győző kormánymegbízottal

Emberségesen és eredményesen kell az ügyeket intézni - interjú dr.Vinnai Győző kormánymegbízottal
Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott 2012. július 20-án köszönttötte a nyíregyházi Kormányablak 30 000-ik ügyfelét, és a Kormányablak nemrég bővült ügyköreivel kapcsolatban sajtótájékoztatót is tartottak, mely után Vinnai Győző nyilatkozott munkatársunknak.


Dr. Vinnai Győző

A Kormányablak nemrég bővült ügyköreivel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak- Ahogy a tájékoztatón elhangozz, országos szinten az első helyen van a nyíregyházi Kormányablak, hiszen  a legnagyobb ügyfélforgalommal rendelkezik. Ön szerint minek tudható ez be?

- Véleményem szerint több tényező együttes hatása miatt alakult így. Az egyik, hogy nagyon felkészült, lojális, barátságos munkatársak várják az ide betérőket.  Empatikus, emberközeli ügyintézést valósítunk meg.

Dr. Vinnai Győző,

Emberségesen és eredményesen kell az ügyeket intézni - interjú dr.Vinnai Győző kormánymegbízottal

 A másik tényező, ami hozzájárult ehhez az eredményhez az, hogy határmegye vagyunk, és az egyszerűsített honosítási eljárást több ezren igényelték. Ez azt is jelenti, hogy nagyon jó a kapcsolatunk az Erdélyi Demokrácia Központtal, akik szervezetten hozzák a magyar állampolgárságot igénylőket, de Szatmárnémetiből és Nagybányáról egyértelmű, hogy Nyíregyházára jönnek az állampolgársági ügyeket intézni.

Dr. Vinnai Győző

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott 2012. július 20-án köszönttötte a nyíregyházi Kormányablak 30 000-ik ügyfelét


Úgy vélem, hogy a Kormányablak kialakítása és helye okot ad erre a sikerre, hiszen a városközpontban van, jól megközelíthető helyen, parkolási lehetőség is van, ráadásul rokkantparkolót is felfestettünk.

- Mik a leggyakoribb, legnépszerűbb ügykörök Nyíregyházán?
- A leggyakoribb a személyes ügyfélkapu igénylése, amely mutatja már az elektronikus közigazgatás terjedését. De népszerűek még a családtámogatással kapcsolatos ügykörök, a vállalkozási adatok változtatása, a TAJ és EU - kártya, valamint az őstermelői igazolvány kiváltása is.

Dr. Vinnai Győző

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a 30 ezredik ügyfél, valamint Szűcs Sándor osztályvezető a nyíregyházi KormányablakbanAmikor Navracsics Tibor miniszterrel elindítottuk a Magyary Zoltán programot, a közigazgatás átalakításának programját, a Jó Állam programját, akkor azt mondtuk, hogy 4 területen biztosan változtatnunk kell: az eljárásrenden, a szervezeti felépítésen, a személyzeti politikán, valamint a feladatlistán. A végcél az volt, hogy bürökráciát csökkentsünk, emberközeli közigazgatást hozzunk létre. Ahogy Magyary Zoltán, a magyar közigazgatás 20. században élő nagy alakja mondta: "Emberségesen és eredményesen kell az ügyeket intézni".


MCOnet-KT


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online