Nyíregyháza vezető hírek

Esőzések miatt zajlik folyamatosan a kátyúzás

Esőzések miatt zajlik folyamatosan a kátyúzás

Kikezdik az utakat a heves esőzések – Szabolcs megyében ezért célzott kátyú-keresés indult el, kiemelt feladatot jelent az úthibák kiküszöbölése.

A kátyúk megszüntetésénél mindig gondot jelent, vajon az adott utat az önkormányzat vagy a közút kezeli.

Mivel a heves esőzések mostanság kikezdték az utakat, ebben az évben 130 millió forintot fordít a megye a melegaszfaltos technológiájú, nagyobb felületű utak javítására. A kezelésükben levő utakat az útellenőrök állandóan járják, s ha kátyút látnak, azonnal jelzik – írta meg a szon.hu.

A kátyú méretétől és elhelyezkedésétől, valamint az adott út elhelyezkedésétől függően folyamatosan javítják azokat – mondta el a NyírVV Nonprofit Kft. közerület-kezelési igazgatója, Dicső Péter.

Kátyúzás - az esőzések különösen indokolttá teszik a folyamatos munkát

Kátyúzás - az esőzések különösen indokolttá teszik a folyamatos munkát

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a társaság minden esztendőben felhasználhatja előre meghatározott központi, állami költségvetési forrásait az üzemeltetési és fenntartási feladatok ellátására, ami az országos közutakra vonatkozik – tudatta a szon.hu.

Ez azt jelenti, hogy a pénzösszegből lokális vagy nagy felületű javítási munkákat végeztethetnek el. A kátyúzáson, úttartozék-cseréken, burkolatfestéseken, táblázásokon és a növényzetgondozási munkákon túl a nagyobb felújítások hazai vagy uniós forrásból készülnek el - mondta el Pécsi Norbert Sándor.

Hozzátette, hogy az elmúlt időszak heves esőzései okán a legsürgetőbb feladatok közé mostanság a kialakult úthibák megszüntetése, a burkolat tisztítása, a vízelvezető rendszerek helyreállítása tartozott a megyében – adta hírül a szon.hu.

Fotó: KM

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online