Nyíregyháza vezető hírek

Felére csökkentették az energiafelhasználást a kormányhivatalban

Felére csökkentették az energiafelhasználást a kormányhivatalban

Lezárult a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése – 600 millió forintból összesen hét ingatlan újult meg.

Modernizálták a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kormányhivatal hét épületét. Az energetikai korszerűsítés a napokban fejeződött be, s ünnepséggel zárult a beruházás-sorozat.

Ennek során összesen hét ingatlant újítottak fel 600 millió forintból, melyek így teljes mértékben megfelelnek a 21. század követelményeinek – adta hírül a szon.hu.

Összesen hét kormányablak újult meg a beruházás során

Összesen hét kormányablak újult meg a beruházás során

A megyei intézményhálózatból négy épület szépült meg, de korszerűsítették a nagyhalászi, záhonyi és rakamazi kormányablakot is.

Az elsődleges cél az energiamegtakarítás volt. Elvégezték a szakemberek a nyílászárócserét, a homlokzat szigetelést, korszerűsítették a fűtést és szigetelték a tetőt. Minden ingatlannál felmérték, milyen jellegű átalakításra van szükség – írta meg a szon.hu.

A sajátos jellegzetességeket megtartották, de sokkal energiahatékonyabbá tették az épületeket – hangsúlyozta Román István, megyei kormánymegbízott, aki hozzátette: az energiahatékonysággal a város vagyonát is gyarapítani tudták, mivel az ingatlan Nyíregyháza tulajdona.

A beruházást lezáró ünnepségen dr. Tuzson Bence volt a díszvendég.

Fotó: Pusztai Sándor - szon.hu

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online