Nyíregyháza vezető hírek

Felkészült Nyíregyháza a tél fogadására

Felkészült Nyíregyháza a tél fogadására

Nem okozhat gondot a keményebb időjárás, a hó beköszöntése sem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban: a NyírVV felkészült a tél fogadására.

Jöhet akár a hó is – a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. telephelyén megtartották a téli gépszemlét: felkészítették műszakilag a 17 munkagépet és gépjárművet a rossz idő érkezésére.

A NyírVV irodavezetője a szon.hu-t arról tájékoztatta: 5 nagy teljesítményű sózó-toló géppel rendelkeznek, melyek takarítják Nyíregyháza aszfaltozott útjait és tömegközlekedési útvonalait. Ezek a gépek képesek sóoldat szórására – írta meg a szon.hu.

Készen állnak a télre a munkagépek Nyíregyházán

Készen állnak a télre a munkagépek Nyíregyházán

Három darab MTZ-82-es traktor pedig a kerékpárutak, a parkolók és a bokortanyák bekötőútjait tisztítja majd szükség esetén. A homlokrakodók és a grédert akkor alkalmazzák, ha rakodni kell vagy megszüntetni a hófúvásokat.

A belváros járdáit, sétaútjait, térburkolatait 6 darab kommunális kisgép és toló-szóró járdatraktor takarítja majd, ha lehull a hó – tudatta a szon.hu.

Kézi hóeltakarítás is lesz, melyhez 13 kisteherautót tud használni Nyíregyháza. Egy jármű a kidőlt fák, leszakadó ágak, vészhelyzetek elhárításánál vethető be. Két terepjárója is van a városnak, mely koordináció végzésekor szükséges, a kisbusz pedig a munkásokat szállítja.

Télen az útüzemeltetési feladatok ellátásában csaknem 95 főállású dolgozó vesz részt, vállalkozók és közfoglalkoztatottak – írta meg a szon.hu.

Fotó: Sipeki Péter

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online