Nyíregyháza vezető hírek

Gáz miatt vészhelyzet volt a Nyíregyházi Egyetemen

Gáz miatt vészhelyzet volt a Nyíregyházi Egyetemen

Többen is súlyosan megsérültek az intézményben november 22-én, amikor mérgező gáz szabadult fel egy vegyszertárolóban egy tévedés miatt.

Vegyszer került a levegőbe Nyíregyházán az egyetem egyik épületében. A vészhelyzet miatt azonnal hívták a mentőket és a tűzoltókat, s szerencsére nem került senkinek az életébe az eset – de sokan megsérültek – írta meg a szon.hu.

A klórgáz az egyetem Sóstói úti épületében délelőtt szabadult el, amikor az uszodához tartozó vegyszertárolóban a vegyszerek átfejtését végezték. A beszállító cég átfejtést végző alkalmazottja észlelte, hogy a vízkezeléshez használatos két vegyszert összeöntött, amelyek reakcióba lépnek egymással – noha hígította vízzel azt, már nem lehetett elkerülni a problémát – tudatta a szon.hu.

Klórgáz szabadult el a Nyíregyházi Egyetem egyik épületében

Klórgáz szabadult el a Nyíregyházi Egyetem egyik épületében

Azonnal értesítették a katasztrófavédelmet, az egyetem munkatársai pedig rögtön elkezdték kimenekíteni a benn tartózkodókat az épületből. A bent levők közül ekkor már többen érezték az erős, szúrós szagot és fulladást tapasztaltak, köhögtek.

A kórházban így hat sérültet kellett ellátni, négyen közülük már aznap délután már haza tudtak menni. Akik súlyosabb mérgezést szenvedtek, azokat állapotuktól függően engedik haza – adta hírül a szon.hu.

Fotó: szon.hu

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online