Nyíregyháza vezető hírek

Hetente újult meg a Nyíregyházi Állatpark

Hetente újult meg a Nyíregyházi Állatpark

A megyeszékhely első számú látványosságának számít a Nyíregyházi Állatpark. A létesítményben 2017-ben szinte hetente születtek különleges állatok. Az állatkertet határon túlról is sokan látogatják.

Sikeres, eseménygazdag évet zárt a Nyíregyházi Állatpark, mely 2017-ben az év turisztikai attrakciója címet is megkapta.

A még határon túlról is sűrűn látogatott állatkertben több száz kisállat jött a világra az utóbbi esztendőben, s komoly szakmai sikereket tudhatnak a magukénak.

A nyíregyházi állatkertet 16 látványosság közül választották elsőnek – adta hírül a szon.hu.

Először a fehéroroszlán-állomány bővült

Először a fehéroroszlán-állomány bővült

Az állatparkot tavaly 470 ezren látogatták meg.

Nem véletlenül kíváncsiak sokan erre a szépséges helyre: a Nyíregyházi Állatpark 30 hektáros tölgyerdőben létesült, s 5 ezer állat él itt a lehetőségekhez képest természetes körülmények között.

Az, hogy az állatok jól érzik magukat, a szaporulaton is látszik, hiszen 2017-ben 226 kölyök született – adta hírül a szon.hu.

Több olyan tenyérpár is van az állatparkban, amelyek az Európai Fajmegőrzési Program keretében élnek ott. A vadregényes park újabb fajokkal is bővült, valódi zoológiai különlegességekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online