Nyíregyháza vezető hírek

Hűtőházzal gazdagodott Nyírparasznya

Hűtőházzal gazdagodott Nyírparasznya

Komoly beruházással készültek el a Szabolcs megyei településen: Nyírparasznya uniós támogatással építtetett hűtőházat és szerzett be eszközöket.

Hűtőházat adtak át Nyírparasznyán – az épület felhúzására és az eszközbeszerzésre a település összesen 462 millió forintos támogatást kapott.

Az uniós összegből létrehozott hűtőház átadóünnepsége szeptember 7-én volt, melyen részt vett Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa is, aki kiemelte az erős települések jelentőségét Magyarországon – adta hírül a szon.hu.

Átadták a hűtőházat Nyírparasznyán

Átadták a hűtőházat Nyírparasznyán

Mint kiemelte, a magyar kormány igyekszik minél több támogatással segíteni a kisebb községeknek, településeknek is, ahol az „irányvonalak meghatározását” rábízzák a helyi polgármesterekre és országgyűlési képviselőkre.

Az idei uniós költségvetési összeg 60 százalékát gazdaságélénkítésre fordítja Magyarország – hangsúlyozta Gyopáros, hozzátéve, hogy csak így lehetséges a kistelepülések erősítése és népességmegtartása.

A nyírparasznyai hűtőháztól azt várják, hogy stabilizálja majd az önkormányzat gazdálkodását, s munkát is ad a helyieknek – a beruházásból azonban előnyt kovácsolhatnak a helyi mezőgazdasági vállalkozások is – írta meg a szon.hu.

Fotó: szon.hu

B.A.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online