Nyíregyháza vezető hírek

Ingyen készítenek maszkokat egy nyíregyházi kézműves boltban

Ingyen készítenek maszkokat egy nyíregyházi kézműves boltban

Egy nyíregyházi kézművesbolt is nekiállt a maszkok gyártásának – az egyik csomagküldő szolgálat pedig máris melléjük állt.

Teljesen ingyen maszkokat gyárt Gyarmati Edina kézművesboltja Nyíregyházán. Mivel a koronavírus-fertőzöttek száma egyelőre növekszik, s a boltokban, gyógyszertárakban nincs elegendő maszk, a nyíregyházi belvárosban levő kis bolt védőmaszkok gyártásába kezdett, melyekkel a kórház dolgozóit is ellátják – írta meg a szon.hu.

Gyarmati Edina a napokban Facebook-oldalukon is közzétette, hogy szájmaszkokat készítenek, ezt követően indult el igazán a gyártás. Ő maga pedig videót is készített arról, hogyan lehet hatékonyan maszkot előállítani.


A maroknyi csapat nemcsak Szabolcs megyének segít, a Dunántúlról is kaptak megrendeléseket. Március 16-a óta több mint 2500 maszkot készítettek, s ezeket Pécsre, Budapestre és kis falvakba is küldték – tudatta a szon.hu.

Gyarmati Edina elmondta, hogy ketten varrták meg az első 1500 maszkot, ám az igények mára túlnőttek a kapacitásukon, ezért kérik a lakosság segítségét: igen nagy a gyártás anyagszükséglete, s az alapanyagokat nehéz beszerezni, mert mára hiánycikkek lettek.

A maszkokat ingyen készítek, a GLS csomagküldő vállalat pedig segít a kiszállításban – szintén költségmentesen.  

Gyarmati Edina hangsúlyozta, hogy a textilmaszk 100 százalékos védelmet nem nyújt, de utcai viselése biztonságot ad, magunkat és környezetünket is megóvhatjuk. Helytállásukhoz azonban kérik az emberek segítségét is – írta meg a szon.hu.

Fotó: MI

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online