Nyíregyháza vezető hírek

Interjú dr.Kovács Ferenc polgármesterrel Sóstó jelenéről és jövőjéről

Interjú dr.Kovács Ferenc polgármesterrel Sóstó jelenéről és jövőjéről
2011. február 18-án Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere bejelentette, hogy felmentette Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót és Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjára.A tájékoztató után kérdeztük a polgárestert.

- Mi most az új menedzsment és az önkormányzat legfontosabb feladata?
- Biztosítani kell a pénzügy terén a napi likviditást, biztosítani kell a jelenleg futó fejlesztési program finanszírozását, és stabilizálni kell hosszabb távra a cég pénzügyi helyzetét.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere

Gyöngyösi Szabolcs leköszönő vezérigazgató és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere- Hogyan tudná összefoglalni a Sóstó Gyógyfürdők Zrt helyzetét?
- Jelenleg lehetetlen körülmények között van a Sóstó Gyógyfürdők Zrt a Pénzügyi bizottság megállapítása szerint is. Még január közepén megkezdtem a tárgyalást a bankokkal mind a folyószámlahitelek, mind a 2015-ben esedékes kötvény átütemezéséről.

Dr. Kovács Ferenc,

Interjú dr.Kovács Ferenc polgármesterrel Sóstó jelenéről és jövőjéről


- Az átvilágítás során milyen visszasságokra lettek figyelmesek a jelenlegi 1,2 milliárd forintos beruházással kapcsolatban?
- A legnagyobb probléma az, hogy nem az Aquarius Élményfürdő hiányosságaira koncentrál, hanem a Parkfürdő fejlesztésére. Vagyis a beruházás nagy része egy olyan helyen zajlik, ami erősen szezonális, így a megtérülése kétséges. A másik problémája, hogy duplikációt is okoz, hiszen a kinti csúszdák a bentiek konkurenciái lesznek. Az új kút pedig szintén 51 fokos vízig fúr le, holott minimális plusz költséggel jóval melegebb vizet is elérhetnénk, amelyet más fűtésre is használhatnánk, ahogyan azt máshol is teszik.

Dr.Kovács Ferenc

Dr.Kovács Ferenc polgármester és Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója


- Új Sóstófejlesztési terv is van, erről mit lehet tudni?
- Ez a Regionális Fejlesztési Tanács által a múlt héten támogatott és a Kormány elé javasolt komplett fejlesztési koncepciót jelenti. Ennek az a lényege, hogy egységes személetben próbálja Sóstó-Gyógyfürdőt és Sóstóhegyet fejleszteni, felélénkítve a magánberuházások befektetői kedvét.

MCOnet Kft-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online