Nyíregyháza vezető hírek

Kétszer egysávosra tervezik az M3-as folytatását

Kétszer egysávosra tervezik az M3-as folytatását

Nem autópálya, hanem kétszer egysávos út lesz az M3-as folytatása a Vásárosnamény és Beregdaróc közötti szakaszon.

Kétszer egysávos utat készítenének az M3-as autópálya folytatásaként az ukrán határon levő Beregdaróc és Vásárosnamény között – egy nemrég megjelent kormányhatározat ugyanis ekkorára csökkentette az eredetileg tervezett gyorsforgalmi utat, azzal a kitétellel, hogy később lehessen belőle kétszer két sávosat csinálni – írta meg a szon.hu.

Kétszer egysávos út készülne Vásárosnamény és Beregdaróc között

Kétszer egysávos út készülne Vásárosnamény és Beregdaróc között

Előbb a kétszer kétsávos autópályát kell megtervezni, s ebből visszaépítve idővel kialakítani az autópályává alakítható kétszer egysávos aszfaltot – ez áll a nyílt közbeszerzést kiírt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. leírásában.

Az ajánlatokat 2017. október 19-ig várják, a környezetvédelmi engedélyt szintén a kétszer kétsávos autópályára kell kérni. A Tiszán áthaladó tervezett úton is a kettős megoldás lesz érvényes – tudatta a szon.hu.

A konkrét nyomvonal Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke tájékoztatása szerint még nincs meg, a NIF Zrt. által közzétett anyagban egyelőre csak a tervezet látható. Elkészült az ajánlatkérési dokumentáció, megvan a tanulmányterv és a megvalósíthatósági tanulmány, a környezetvédelmi hatástanulmány, valamint az előzetes régészeti dokumentációjának kiválasztása is előkészítés alatt van. A nyomvonal akkor lehet végleges, ha lezárulnak az engedélyeztetési eljárások – adta hírül a szon.hu.

B.A.

 

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online