Nyíregyháza vezető hírek

Kevés a meggy – Drága a jó minőség

Kevés a meggy – Drága a jó minőség

Csak hazánkban termett egész Európa területén értékelhető mennyiségű és minőségű meggy. A TÉSZ elnöke úgy véli, a híres magyar gyümölcsöt árában és értékében újra el fogják ismerni.

Hosszú ideje nem ítélik meg reálisan az árakat és a valós piaci igényeket sem monitorozták a külföldi szereplők – vélekedik Keczkó Péter, a nagycserkeszi Penta TÉSZ elnöke, hozzátéve, hogy a neves magyar meggy kiváló minőséget képvisel, annak értékét jó lenne mostmár valóban elismerni.

Elmondta, hogy az utóbbi években az európai országok képviselői diktálták a tempót a magyar meggypiacon is, s nem is gondoltak arra, hogy ez változhat.

Szabolcsban jó minőségű meggy termett

Szabolcsban jó minőségű meggy termett

2017-ben csődöt mondtak az előrejelzések, s aki meggyet akar vásárolni, annak azzal kell szembenéznie, hogy a piacon kevés a termék és az sem lesz olcsó.

Már a szezon végére értek, lassan licitálni lehet az utolsó kocsi meggyért – adta hírül a szon.hu.

A szakember szerint nem lesz elég a gyümölcsből, s ezért a termelők évének nevezhetjük az ideit – végre magas árat kaphatnak portékájukért. Korrigálják majd a meggytermesztők előző években elszenvedett anyagi veszteségeit, beleértve az érzelmieket is.

A meggy idén valósággal ajándék lesz – az árak lassan, de biztosan emelkednek – mondta el a szon.hu-nak Keczkó Péter.

Fotó: Sipeki Péter

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online