Nyíregyháza vezető hírek

Közel 120 ezren élnek már Nyíregyházán

Közel 120 ezren élnek már Nyíregyházán

Sajnos, hazánkban most is többen halnak meg, mint amennyien születnek – de a születések száma számos településen örömre ad okot. Nyíregyháza is közéjük tartozik, ahol gyarapodott a lakosság száma.

Évek óta stabilnak számít a születések száma a Szabolcs megyei székhelyen. Nyíregyházára egyébként is több ember költözik, mint ahányan elmennek onnan - írta meg a szon.hu.

Az értesülések a temetői főkönyvből származnak, melyet 2018. december 28-án zártak le. Jászai Menyhért, Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy a belső migrációban szerepet játszik a munkahelyek számára növekedése, úgy a megyeszékhelyen, mint az országban. A munkanélküliség csökkenésével a bérek is nőttek, 2018-ban közel fél ezer lakás épült a városban.

Nyíregyháza hamarosan eléri a 120 ezres lakosságszámot, amellyel kivételnek számít a fogyó népességű települések körében – tudatta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző.

A Központi Statisztikai Hivatal novemberi adatai szerint Nyíregyházán jelenleg 119 300 ember él.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője, Pénzes Tibor beszámolt arról, hogy 2018-ban 1309 temetést végeztek, s ebből 846 urnás volt, tehát több embert hamvasztottak el, mint ahányat temettek.

Évek óta 3500-nál többen születnek a megyeszékhelyen, átlagosan 900 közülük a nyíregyházi. 2018-ban 700 helyi polgár házasodott meg a városban – adta hírül a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online