Nyíregyháza vezető hírek

Levéltetű-invázió Nyíregyházán - már irtják őket

Levéltetű-invázió Nyíregyházán - már irtják őket

Próbára tette mostanság a gyalogosokat és a biciklizőket a levéltetvek hada – a Szabolcs megyei városban több millió rovar hemzsegett, amelyek véletlenül mindig az ember szemébe, szájába repültek.

Aki gyalog vagy kerékpárral közlekedett mostanság Nyíregyházán, megtapasztalhatta, hogy a kis levéltetvek valósággal akadályozzák a nyugodt haladást. Szembe, szájba egyaránt betévednek az apró rovarok, az élénk, sárga felsőre pedig egyenesen tapadnak.

A levéltetvek ellen már csak azért is érdemes fellépni, mert nemcsak legyengítik a tápnövényeket, hanem most igyekeznek áttelepülni a még nem „használt” legelőkre, hogy újabb, kártékony csoportokat alakítsanak ott – írta meg a szon.hu.

Érdemes időben irtani a levéltetveket

Érdemes időben irtani a levéltetveket

Az időben történő kezelés rendkívül fontos. A szakáruházakban érdemes kikérni az eladók véleményét, milyen permetet ajánlatos alkalmazni a levéltetvekkel szemben,amelyek a levelek hátoldalán élnek, ezért a permetezésnél erre sem árt odafigyelni.

Tudni kell azt is, hogy ahol élnek kisgyermekek vagy háziállatok, jobb, ha 1 liter vízbe rakott 1 kávéskanál szódabikarbónával védekezünk a rovarok ellen és ezt permetezzük rájuk.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. mindenesetre megkezdte a védekezést a levéltetvek ellen. Erről így szól a közleményük:

„A kártevők a meleg, párás időjárás miatt indultak tömeges szaporodásnak. A permetezést szélcsendes időben, napnyugta után méh- és rovarkímélő technológiával végzik. A felhasznált növényvédőszerek a közterületi alkalmazás miatt lassabb és kevésbé hatékony védekezést biztosítanak, ugyanakkor emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt. A kártevők irtása előreláthatóan két hetet vesz igénybe.”

B.A.

 

Jogpontok

Ász hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online