Nyíregyháza vezető hírek

Lipők Sándor : Az önkormányzati rendszer átalakítását tervezik

Lipők Sándor : Az önkormányzati rendszer átalakítását tervezik
Az önkormányzati rendszer átalakításának koncepciójáról tartott Nyíregyházán a Fidesz irodában tájékoztatót Lipők Sándor fideszes országgyűlési képviselő, az európai ügyek bizottságának tagja.
Az önkormányzati rendszer átalakításának koncepciója körüli viták elkezdődtek. A vitaanyagot megkapta és megtárgyalja a hét önkormányzati szövetség és a főváros.

Lipők Sándor

Az önkormányzati rendszer átalakításának koncepciójáról tartott Nyíregyházán tájékoztatót Lipők Sándor fideszes országgyűlési képviselő


Az új rendszerben 5 évente lesznek az önkormányzati választások. Újra napirendre került a körjegyzőség kérdése, de sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni rá, mint korábban. Az is a

FIDESZ

vitaanyagban van, hogy bizonyos települési létszám alatt önkormányzat ugyanúgy lesz, de nem lesz polgármesteri hivatal, így polgármester sem.

A vitaanyagot június 16-ig kell megtárgyalni, akkora már kialakulnak az új önkormányzati törvény főbb irányvonalai. Várhatóan a parlament még ebben az évben elfogadja, és 2013. január 1-től bevezetésre kerül, ám egy része már 2012. január 1-től hatályba léphet.

Forrás: indexkelet.hu

-kt-


További hírek:

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online