Nyíregyháza vezető hírek

Meg akarják tudni, kik nyugszanak a temetőben

Meg akarják tudni, kik nyugszanak a temetőben

Kutatni kezdett a Magyar Honvédség, hogy kiderüljön, kiket rejt a város első világháborús temetője – ehhez a nyíregyháziak és a megyében élők segítségét is kérik.

Vajon ki fog derülni, kik nyugszanak a sírkertben? Kutatást indított a közelmúltban a Magyar Honvédség annak érdekében, hogy megtudják: valójában kiket helyeztek végső nyugalomra Nyíregyházán az I. világháborús Hősök temetőjében, a Derkovits utcában. 1944-45-ben, valamint az azt követő években magyar én német katonákat is eltemettek ott, de nem tudni, kik voltak ők – írta meg a szon.hu.


A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága, azon belül a 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda Hadisírgondozó Részlege azt kéri a helyiektől és a megyében lakóktól, ha van tudomásuk, információjuk erről, segítsenek azzal, hogy elmondják, illetve helyszínrajzokkal, korabeli fényképekkel rendelkeznek – adta hírül a szon.hu.

Információkat és a tárgyakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. (Nyíregyháza, Pazonyi tér 5.), vagy a Honvédség (Nyíregyháza, Dózsa György utca 29.) címén várják, s a bejelentéseket megtehetik az alábbi elérhetőségeken is: Temető titkárság: titkarsag@temetkezesnyh.hu, 42/408-414, Kertész József százados: e-mail: kertesz.jozsef2@mil.hu, mobil: 30/815-0696.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online