Nyíregyháza vezető hírek

Megnyílt a leendő hallgatók előtt Nyíregyháza diákvárosa

Megnyílt a leendő hallgatók előtt Nyíregyháza diákvárosa

Továbbtanulás előtt álló nebulóktól hemzsegett a nyíregyháza campus, azaz a diákváros -  a rendezvény során sétát tehettek az intézményben, részletes tájékoztatók és játék is várta.

Látványos produkciókkal, intézményi sétával, illetve játékokkal várták a hallgatók életét bemutató rendezvényen a leendő diákokat Nyíregyházán, a campuson. Rengeteg tanuló gyűlt össze az egyetem B épületében, még a karzatok is megteltek – sokan voltak kíváncsiak arra, hogyan zajlana az életük, ha ebbe az intézménybe járnának – adta hírül a szon.hu. 

A nyíregyházi campus valójában egy város a városban – a kollégium mellett minden lehetőség megvan arra, hogy a diákok sportoljanak, szórakozzanak, vásárolni tudjanak vagy intézhessék postai- és banki ügyeiket – hívta fel a figyelmet az intézmény rektora, Vassné dr. Figula Erika. Hozzátette: minősített oktatók tanítják legjobb tudásuk szerint a tanulókat, s az élet is kimondottan mozgalmas.

Ferencziné dr. Ács Ildikó azt is elmondta: érdemes erre az egyetemre járni, hiszen Nyíregyháza dinamikusan fejlődik, munkaerőpiaca pedig nyitott az értékes, jól használható tudással rendelkező fiatalokra. A szakember felhívta a figyelmet a LEGO Innovációs Stúdióra, melyben leendő és gyakorló tanítók és tanárok ismerkedhetnek a LEGO eszközök oktatási és tehetségfejlesztő lehetőségeivel – ez azonban egyben közösségi hely is – írta a szon.hu.

A Nyíregyházi Egyetem 12 intézetében 4 ezer hallgató tanul, az országban megtalálható tizenhárom képzési területből 10 a Nyíregyházi Egyetemen is jelen van. A jogi- az orvosi pálya és a hitéleti képzés mellett csaknem 100 szak közül választhatnak a diákok – adta hírül a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online