Nyíregyháza vezető hírek

Mostantól testkamerával járnak a mátészalkai jegyvizsgálók

Mostantól testkamerával járnak a mátészalkai jegyvizsgálók

Testkamerával közlekednek a Mátészalkát érintő vasútvonalon dolgozó jegyvizsgálók a MÁV tájékoztatása szerint. Az ok a közelmúltban történt atrocitások.

Munkatársaik biztonsága, illetve az utasok és vagyontárgyaik védelme érdekében vezetett be intézkedéseket a Magyar Államvasutak – a társaság közleménye szerint 2019 áprilisáig az utóbbi időben 19 jegyvizsgálót ért valamilyen támadás, ezért volt szükség az intézkedésre – tudatta az MTI.

Alapesetben az, aki közfeladatot ellátó személy sérelmére követ el erőszakos bűncselekményt, 5 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Hamarosan bővül a testkamerával járó jegyvizsgálók száma

Hamarosan bővül a testkamerával járó jegyvizsgálók száma

A testkamerákat már tesztelték, 25 jegyvizsgáló vállalta önként, hogy kipróbálja munka közben. Jelenleg nyolcan használják azokat, több műszakban, szintén önkéntes alapon – adta hírül az MTI.

Már a kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy azokon a vonalszakaszokon, ahol alkalmazni kezdték a kamerákat, együttműködőbbek lettek az utasok.

A MÁV további testkamerákat is beszerez, a tervek szerint ősztől használhatja majd őket több jegyvizsgáló Budapest elővárosaiban, valamint több vasútvonalon az országban – írta meg az MTI.

Fotó: MÁV

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online