Nyíregyháza vezető hírek

Nagy ijedelmet okozott a nyírbátori gyár lángja

Nagy ijedelmet okozott a nyírbátori gyár lángja

Hulladéktárolóban keletkezett tűz a Szabolcs megyei településen a közelmúltban – a nyírbátori ipari parkban akkor lángok csaptak fel, hogy a lakókat otthonaik elhagyására szólították fel.

A lakosság nagyrésze ebédhez készülődött, amikor felcsaptak a lángok Nyírbátorban, az ipari park területén. A sűrű füst nagyon megijesztette az embereket, a Derzsi utcán a Farmol Hungary Kft. telephelyén többezer műanyag flakon gyulladt meg.

A 2018 júniusában történt eset körülményei máig nem világosak, annyi biztos, hogy a nyírbátori mellett a nyíregyházi, debreceni, mátészalkai és kisvárdai tűzoltókat is kihívták, a nyíradonyi és baktalórántházi katasztrófavédelem szintén megjelent – írta meg a szon.hu.

A nyírbátori gyárban akkora volt a tűz, hogy a lakókat is elküldték a helyszínről

A nyírbátori gyárban akkora volt a tűz, hogy a lakókat is elküldték a helyszínről

Több vízsugárral és két vízágyúval oltották a tüzet, amelynek nyomai napokkal később is láthatóak voltak.

A szakemberek főleg amiatt aggódtak, hogy a tűzeset közelében gáztartályok voltak, ha berobbannak, nagy baj lehetett volna, ezért a környékről kiürítették a lakókat  – tudatta a szon.hu.

Hárman sérültek meg könnyebben az esetben, szerencsére mindenki épségben hazaért.

A lakók a tűz eloltását követően még este sem tudtak szellőztetni a füst miatt.

Mint később kiderült, a 250 négyzetméteres hulladéktárolóról a közeli, ponyvás teherautóra és kisebb melléképületekre terjedt át a tűz. A Farmol Hungary Kft-nél egy hétig nem rendelték be a munkásokat a tűzesetet követő utómunkálatok miatt – adta hírül a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online