Nyíregyháza vezető hírek

Négy ország kulturális szakembereit fogadták a nyíregyházi Városházán

Négy ország kulturális szakembereit fogadták a nyíregyházi Városházán

Lengyelországból (Bielsko Biala), Szlovákiából (Eperjes) és Romániából (Nagybánya) érkeztek kulturális szakemberek Nyíregyházára. Dr. Kovács Ferenc polgármester, Dr. Ulrich Attila alpolgármester fogadta őket a városházán november végén.

A látogatás célja a kulturális területen való együttműködés lehetőségeinek egyeztetése 4 ország 4 városa között. A találkozó keretében a résztvevő szakemberek a közös programok, rendezvények megvalósítása mellett egy közös kulturális pályázat benyújtási lehetőségeiről is egyeztettek, melyet közvetlenül az Európai Unióhoz kívánnak benyújtani. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy az előző években a testvérvárosokkal való együttműködésnek köszönhetően jelentős eredményeket értek el a turizmus területén, amire alapozva most kulturális területen is hasonló sikereket kívánnak elérni.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város

 

Nyíregyháza önkormányzata összefog Bielsko Biala, Eperjes és Nagybánya önkormányzatával
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, a tárgyalás során döntés született arról, hogy Négy Város Szövetsége név alatt több területen kívánnak együttműködni.  A szövetség által közvetített értékeket a társadalom alapvető építőköveihez, az egyes személyekhez is el szeretnék juttatni. 2016. márciusában közös pályázatot nyújtanak be az Europe for Citizens programra, közös kiállításokat rendeznek, közös kiadványokat adnak ki. A projekt ideje alatt egymás fesztiváljait figyelemmel kísérve bemutatják saját városuk, országuk előadóművészeit, népszerűsítik a városok látnivalóit, turisztikai kínálatát - hangzott el a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón.


-csa-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online