Nyíregyháza vezető hírek

Nehéz eladni a házakat Szabolcs megyében

Nehéz eladni a házakat Szabolcs megyében

Vidéken levő ingatlanok árából egyre nehezebb nagyvárosit vásárolni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Mire számíthatnak az eladók?

Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne megválni ingatlanjától Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy vidéki ház árából ugyanis egyre nehezebb nagyvárosit vásárolni. Azokat a házakat pedig különösen nem egyszerű eladni, amelyek a nagyobb településektől vagy Nyíregyházától messze vannak – írta meg a szon.hu.

Azok között, akik eladnának ingatlant, a leginkább kellemetlen helyzetben azok vannak, akik régi építésű és vegyes falazatú palatetős háztól válnának meg, hiszen ezekre még hitelt se igazán adnak a bankok. A határszélen, zsákfalvakban élők ingatlanjaira sincs igazán kereslet.

Kótajon sem egyszerű eladni egy házat

Az ingatlan-értékesítők ugyanakkor biztatják az eladókat: vannak még olyanok, akik szeretnének elvonulni és nagyon is el tudják képzelni, mit lehet kihozni egy régi vidéki házból.

Az ingatlancserék inkább a nagyvárosokban jellemzőek – tudatta a szon.hu.

A telek nagysága és gondozottsága, a ház utcafronti elhelyezkedése többnyire hatással vannak a vevő döntésére. A bankok nagy része beszámítja a hitelhez szükséges önerőbe a CSOK-ot is – ebből aztán egy 3-4 milliós családi ház falun megvásárolható.

A szon.hu értesülései szerint a megyehatárhoz közeli településeken és azok csücskeiben évek óta hiába próbálnak eladni házakat. Azoknál a házaknál, ahol az energetikai korszerűsítés évek óta várat magára, hónapokig állhat az eladási folyamat.

Ezeknél érdemes értékbecslő és ingatlanos segítségét kérni, mert a ház így bekerülhet a „kereskedelmi vérkeringésbe” – írta meg a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online