Nyíregyháza vezető hírek

Nem egyeztek meg a városházán a közösségi közlekedésről

Nem egyeztek meg a városházán a közösségi közlekedésről

A nyíregyházi önkormányzat és az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) nem tudott megegyezni egymással a városi közgyűlésen, vagyis aláírt szerződés nem született.

Nem született döntés a közszolgáltatási szerződéssel kapcsolatban – Nyíregyháza önkormányzata és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. nem tudott megegyezni.

Első fokú határozatot már korábban hoztak a perben, ennek értelmében a Nyíregyházi Törvényszék arra kötelezte a város önkormányzatát, hogy fizessen az ÉMKK-nak 1.199.523 milliárd forintot. Dr. Kovács Ferenc polgármester a közgyűlésen elmondta, hogy fellebbezést nyújtottak be – írta meg a szon.hu.

A megegyezés elmaradása ellenére a buszközlekedés zavartalan marad

A megegyezés elmaradása ellenére a buszközlekedés zavartalan marad

A júniusi közgyűlésen arról született döntés, hogy Nyíregyháza közigazgatási területén az önkormányat az ÉMKK-t bízza meg az autóbuszos, menetrendszerinti közlekedés üzemeltetésével, 2019. december 31-ig. Ennek az évi összege 653,52 millió forint.

A buszközlekedés a történtektől függetlenül zavartalan, de a felek között továbbra sincs megegyezés.

A legutóbbi közgyűlésen mindketten külön előterjesztéssel éltek. Az önkormányzat szerint 30 oldalas, komplikált és részletes tervet készítettek, mely a lakók érdekeit nézi, ám az ÉMKK ezt nem tartja elengedőnek – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc, hozzátéve, hogy harmadik szereplő bevonására is szükség van. A képviselők a javaslatot 22 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták – adta hírül a szon.hu.

Az ÉMKK részéről Ignácz László közlekedési főigazgató közölte: szerintük gazdasági hátránnyal járna az önkormányzat tervezete, ezt ebben a formában nem tudják elfogadni. Ők konstruktívak szeretnének maradni – szerződéstervezetüket 22 nemmel a képviselők elutasították.

A felek tehát a közszolgáltatási megállapodást nem írták alá – tudatta a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online