Nyíregyháza vezető hírek

Nem veszi át a református egyház a Kölcsey gimnáziumot

Nem veszi át a református egyház a Kölcsey gimnáziumot

Hosszú ideje közbeszéd tárgya volt, hogy a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium fenntartását átvenné a református egyház. A hivatalos eljárás 2018 május végén zárul le.

Noha csak május végén zárul a hivatalos eljárás, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusai, a szülők és a diákok vélemény-nyilvánítása alapján nem lesz fenntartóváltás – a nagy többség azt elutasította – írta meg a szon.hu.

A gimnázium igazgatója, Márk Attila Olivér elmondta: az iskolai közösség egyértelműen nem támogatta az egyházi fenntartásba kerülést.

Nem szeretné az iskolai közösség, ha egyházi fenntartású lenne a Kölcsey gimnázium

Nem szeretné az iskolai közösség, ha egyházi fenntartású lenne a Kölcsey gimnázium

Gaál Sándor református esperes kiemelte, hogy tiszta szívvel, a neves gimnázium erősítésének szándékával vették volna át az intézményt, mely régen a Kálvineum Református Tanítóképzőhöz tartozott – tudatta a szon.hu.

A fenntartóváltás gondolata már hosszabb ideje felmerült, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség 2018. február 28-án már tájékoztatta a Nyíregyházi Tankerületi Központot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát arról, hogy szándékában áll átvenni az iskola fenntartását.

Március elsejétől kezdetét is vette egy többlépcsős fenntartóváltási folyamat, s ennek keretében tájékoztatták az érintetteket.

Mostanra mindenki kinyilváníthatta véleményét a tervezett váltásról, s eszerint a nagy többség azt nem szeretné, ha a Kölcsey gimnáziumot átvenné át az egyház - írta meg a szon.hu.

Fotó: szabolcsihirek.hu - kolcseygimnazium.hu

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online