Nyíregyháza vezető hírek

Nem zárnak be vasútvonalat Szabolcs megyében

Nem zárnak be vasútvonalat Szabolcs megyében

Érdekes hír terjedt el a közelmúltban a megyében, miszerint a Nyíregyháza-Nyírbátor és Mátészalka-Csenger vasútvonalak esetében buszos pótlásra keresnek alvállalkozót – az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint azonban szó sincs a vasútvonalak megszüntetéséről.

 

Továbbra is járnak majd a vonatok Nyíregyháza és Nyírbátor, valamint Mátészalka és Csenger között. Minderről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adott hiteles információt, miután a szabolcs megyeiek egy kósza hírt követően aggódni kezdtek a vasútvonalakért.

A közelmúltban elterjedt ugyanis, hogy alvállalkozót keresnek az érintett vasútvonalak buszos pótlására, vagyis a szakaszon megszűnne decembertől a vonatközlekedés – írta meg a szon.hu.


Továbbra is járnak vonatok Szabolcs megye minden vonalán

Továbbra is járnak vonatok Szabolcs megye minden vonalán

Az ITM közlése szerint ilyesmiről nincs szó, sőt a fejlesztés lehetőségeit is vizsgálják. Mint elmondták, nincs semmiféle döntés a vasúti közlekedés átmeneti autóbuszos pótlásáról, sem a két Szabolcs megyei vonalon, sem másutt. „A MÁV-START a közelmúltban a megrendelő tárca jóváhagyásával meghirdetett 2018-2019. évi menetrend szerint biztosítja a vonatközlekedést saját viszonylatain december közepétől is” – írták a szon.hu megkeresésére.

„A közlekedésért felelős minisztérium 2010 óta változatlan alapkoncepciója, hogy a közösségi közlekedés gerincét a vasút adja. Az autóbuszos helyközi járatok elsődleges feladata a ráhordás biztosítása. A vasúti mellékvonali szolgáltatások jövőképe minden viszonylatra egyedileg, a fejlesztési lehetőségek, meglévő és esetleges újabb funkciók felülvizsgálata alapján, a gyors, kényelmes és olcsó utazáshoz fűződő utasigényekhez igazodva alakítható ki. A közösségi közlekedés hatékonyságának növelését szem előtt tartó lépések kidolgozás alatt állnak, azokról a felülvizsgálat eredményei alapján a kormány a későbbiekben dönthet” – áll a szon.hu-nak küldött közleményben.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online