Nyíregyháza vezető hírek

Nyár végére teljesen megújul a Sétáló utca Nyíregyházán

Nyár végére teljesen megújul a Sétáló utca Nyíregyházán
Dr. Kovács Ferenc polgármester és Kósa Tímea alpolgármester lakossági egyeztető fórumot tartottak a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Krúdy termében március 24-én. A téma, a Zrínyi Ilona – Sétáló utca rekonstrukciója és a Skála Áruház homlokzatának felújítása volt.
A mintegy harminc megjelent lakónak és üzlettulajdonosnak Móré Gusztáv mérnök szakértő mutatta be az 2.482.465.507 Ft összköltségű projekt erre a területre vonatkozó részberuházását. A rekonstrukció legfontosabb eleme a burkolat cseréje lesz. Ezt követi majd a portálok felújítása, a homlokzati és látványelemek cseréje, a reklámfelületek egységesítése. Növények telepítése mellett, új padok és köztéri bútorok teszik majd kényelmesebbé a belvárosi sétát. A csobogó sem marad érintetlenül, vízforgató rendszert kap, a takarékosabb üzemeltethetőség érdekében.

Dr. Kovács Ferenc

Dr. Kovács Ferenc polgármester hívta össze az egyeztető fórumot

Az egyetlen modern stílusban épült társasház falára egy 29 képből álló várostörténeti fotósorozat kerül, a térburkolatba süllyesztve, pedig bronzba öntve lesz olvasható annak a 64 bokortelepülésnek neve, melyek egykor Nyíregyházához tartoztak. Az köztéri óra sem marad érintetlenül, kuriózumnak számító bronz szárnyakkal ellátott időmérő kerül a régi helyére a „Szárnyaló idő” analógiájára. 

Kósa Tímea

Ez után Kósa Tímea alpolgármester az üzletek tulajdonosaival is egyeztetett

A kivitelezés várható kezdete: 2011. május 15.
Tervezett műszaki átadás-átvétel: 2011. augusztus 15.
A projekt bruttó összköltsége: 127204707 Ft
Támogatás intenzitása: 85%-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online