Nyíregyháza vezető hírek

Nyíregyháza 90 milliárdból újul meg

Nyíregyháza 90 milliárdból újul meg

Óriási fejlesztések indulnak a közeljövőben a Szabolcs megye székhelyén - Nyíregyháza 90 milliárd forintos forrással valósít meg több beruházást is.

Meglehetősen nagyszabású, 90 milliárd forintos fejlesztést visz véghez Nyíregyháza a jövőben, különböző operatív programok, illetve a Modern Városok program forrásaival – jelentette be Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős, tárca nélküli miniszter sajtótéjékoztatóján – tudatta a szon.hu.

Nyíregyháza jelenleg 70 milliárdos beruházásnál tart, mely további beruházási programelemmel egészül ki. Bizonyos fejlesztési programok még nincsenek is benne, amelyek jelenleg zajlanak más finanszírozásból: ezek az új uszoda kialakítása és az új fedett jégpálya.

 Nyíregyháza 90 milliárdból újulna meg

Nyíregyháza 90 milliárdból újulna meg

Kósa Lajos elmondta, ez az összeg két- vagy háromszorosa a Nyíregyháza számára már korábban rendelkezésre álló forrásnak.

Az MVP-s projektek között a miniszter beszélt a műemléki jellegű Kállay-kúria felújításának újabb szakaszáról. Új ipari parkot alakítanak ki 2,8 milliárd forintból, jelenleg zajlik a terület felvásárlása – írta meg a szon.hu.

Befejezik 18 milliárd forintból a nyugati elkerülő utat, mely 2021-re készül el teljesen.

Kósa Lajos kiemelte, hogy kerékpárút készült Nyíregyháza és Tokaj között, s a város belterületein is fejlesztik az utakat.

Várható feladat még a Nagykörút „bezárása”, illetve a Tokaji úti átkelés megoldása, melynek tervezésére már rendelkezésre áll a forrás. Kialakítják azonban a belvárosi csomópontokat is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretei között – tudatta a szon.hu.

Új járműflottát is bevetnek: 41, sűrített gázzal üzemelő buszból.

Sóstót is fejlesztik az új, négycsillagos szálloda építésével, 4 milliárd forintból, de a múzeumfalu fejlesztése is folytatódik, s bővítik a Nyíregyházi Állatparkot is – utóbbiak 7 milliárd forintból valósulnak meg.

A szabadtéri színpad 1,2 milliárdból újul meg, több mint 3 milliárdot költenek az új atlétikai stadionra is – adta hírül a szon.hu.

B.A.

 

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online