Nyíregyháza vezető hírek

Nyíregyházán is sok a poloska

Nyíregyházán is sok a poloska

Nem kérdés, hogy poloskainvázió alakult ki az országban – az ősszel előbukkanó bogárból most szokatlanul sok van, Nyíregyházán a társasházakba is „beköltöznek”.

A jelek szerint komoly poloskainvázió van Magyarországon. Ez a rovar jellemzően ősszel bukkan elő,  ám idén sokkal többen vannak, mint korábban – kertekben, tereken, sőt a társasházakban is megjelentek.

A kellemetlen szagot árasztó rovart nehezen lehet tömegesen irtani, ráadásul új fajok is megtelepedtek hazánkban, az ázsiai márványos poloskával már itt is lehet találkozni – írta a szon.hu.


A barna hátú és repülő típus miatt sokan kezdtek aggódni Nyíregyházán is a napokban. Igazán hatásos módszer nincs ellenük, s biológiai ellenségük sincs, ezért van, aki méregmezőket helyez ki, más seprűvel tartja távol őket.

A szabolcsi székhelyen az Epreskert úti társasházban sokan panaszkodnak rájuk, itt az ablakpárkányra helyezett ecetes vízzel, rovarirtó szerrel igyekeznek meggátolni, hogy bejöjjenek a házba a bogarak – adta hírül a szon.hu.

Sok ember nem mer szellőztetni sem, mert így könnyen bejutnak a poloskák. Jó módszer a szúnyoghálók felhelyezése, illetve a langyos víz és almaecet, szódabikarbóna kevesére, melyet a fertőzött helyre kell tenni.

A hivatásos szakemberek méregmezők kihelyezetésével gátolják a kártevők terjedését, melyeket peremek, bádoglemezek alá és védett zugokba juttatnak – ezek hatását az időjárás sem befolyásolja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyébként is nagy gondot jelentenek a szívó-rágó típusú kártevők, így a poloskák, levéltetvek, kabócák és a harlekin katicák. Ugyanakkor a rovarok felszaporodását és azt, hogy mennyi kárt okoznak, számos tényező befolyásolja. A poloskáknál egy nyár alatt 2-4 nemzedék alakul ki, ezért nagy tömegben jelentek meg idén – árulta el Fehér Erika rovarirtó szakember a szon.hu-nak.

B.A.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online