Nyíregyháza vezető hírek

Nyíregyházán üdvözölte 100 ezredik kölcsönzött munkavállalóját Magyarország legnagyobb munkaerő-kölcsönző cége és Czomba Sándor

Nyíregyházán üdvözölte 100 ezredik kölcsönzött munkavállalóját Magyarország legnagyobb munkaerő-kölcsönző cége és Czomba Sándor
A nyíregyházi LEGO gyárban Dr. Czomba Sándor, Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára jelenlétében köszöntötte százezredik kölcsönzött munkavállalóját Magyarország legnagyobb munkaerő-kölcsönző cége, a Trenkwalder.


Az államtitkára beszédében lényegesnek nevezte, hogy meglegyenek a rugalmas foglalkoztatás feltételei, az új munka törvénykönyvében szerinte sikerült ezeket a feltételeket megvalósítani. A kódexben külön fejezet szól a munkaerő-kölcsönzőkről és az iskolaszövetkezetekről, mivel ezek olyan fontos területei a foglalkoztatásnak, amelyeket mindenképpen külön kell kezelni - mondta Czomba Sándor.

lego


A LEGO Csoport 1992 óta van jelen a magyar piacon, a nyíregyházi székhelyű LEGO Manufacturing Kft. 2008 óta működik a Nyíregyházi Ipari Parkban. A nyíregyházi termelőbázis a kitűzött célokat folyamatosan meghaladó, többletprofitot eredményező munkájával járul hozzá a LEGO Csoport egészének sikerességéhez. Jelenleg mintegy 1 250 munkavállaló számára biztosít munkalehetőséget és versenyképes jövedelmet a cég. A termelés folyamatos bővítése szükségessé tette egy nagyobb gyár létesítését, amelynek munkálatai jelenleg már folynak egy zöldmezős beruházás keretében Nyíregyháza külterületén. Az új gyár mintegy 200 millió eurós beruházás keretében épül meg, és a tervek szerint 250 további munkavállaló felvételével jár. A bővítést követően már több mint 1 500 dolgozója lesz a LEGO Manufacturing Kft-nek, amely biztos munkát és hosszú távú karrierlehetőséget biztosít a régióban élők és dolgozók számára.

„Jelenleg mintegy 1 300 embernek adunk munkát – ez a szám az új gyár megépülésével, termelésünk bővülésével további két-háromszáz fővel fog nőni – mondta el Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR igazgatója. Mivel a játékpiac jellegzetességéből adódóan a termelésünkre jellemző bizonyos mértékű szezonalitás, kölcsönzött munkatársakkal is dolgozunk. Büszkék vagyunk rá, hogy időről időre a saját alkalmazotti létszámunkon felül további 3-400 családnak tudunk hónapokra megélhetést biztosítani. Emellett egyre több példa van arra is, hogy a nálunk dolgozó kölcsönzött munkatársak később LEGO alkalmazottként folytatják pályafutásukat.”

-csa-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online