Nyíregyháza vezető hírek

Nyíregyháziak is megsérültek a tömeges kerékpáros elesésben

Nyíregyháziak is megsérültek a tömeges kerékpáros elesésben

Katasztrofális véget ért az 1. Gella Kupa elnevezésű kerékpáros verseny a július 11-ével kezdődő hétvégén. A tömeges bukásban két nyíregyházi is megsérült.

Bizonyára nem így képzelték el a megmérettetést: július 11-12-én zajlott Tótvázsony és Balatonszőlős között az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárverseny, mely azonban csúnya esésekkel ért véget.

Ez volt ez első nagy verseny a mezőnyben idén a koronavírus-járvány miatt,  ezért a többség nagyon várta és talán feszültebb is volt a kelleténél – mondta el a nyíregyházi Vinnai Zsolt, a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület vezetője a szon.hu-nak.

A vezető megjegyezte, hogy már a pályabejárás során látták, az út egyenes, kicsi kanyarral, amelynek lejtése 6-8 százalékos és az aszfalt is új, vagyis gyorsan mehetnek a bicajosok és a sebességet nehéz lesz kontrollálni.

Nemcsak emberek, kerékpárok is csúnyán sérültek

Nemcsak emberek, kerékpárok is csúnyán sérültek

Véleménye szerint a szervezők hibáztak, amikor négy korcsoportot, s összesen 150 versenyzőt indítottak el egyszerre. A rajtot követően az emelkedő rövid volt és könnyű, tehát a csapatot nem „rázta szét”, így a következő lejtőre mindenki egyszerre érkezett meg. Közel tekertek egymáshoz és a fiatalok túl gyorsan mentek az élen. Vinnai elmondása szerint maga is megijedt, fékezni kezdett, amikor egy nagy csattanást hallott: az emberek sorra kezdtek felborulni a biciklikkel. Ő megúszta a bukást – tudatta a szon.hu.

A lejtő alján a felvezető autó megállította a mezőnyt, s nemsokára 9 mentő és 2 mentőhelikopter jelent meg a helyszínen. Kulcscsont és borda is törött a résztvevők körében. Egyik nyíregyházi versenyzőt bordatöréssel és zúzódásokkal vitték a veszprémi kórházba, ő már a vizsgálatokat követően hazamehetett. A másiknak azonban eltört a kulcscsontja, a tenyerén pedig felszakadt a bőr. Mentőhelikopter szállította az ajkai kórházba. Vállműtétre vár, ezért még benn kell maradnia – írta meg a szon.hu.

Maradandó sérülést szerencsére senki nem szenvedett el, a biciklikben és a kiegészítő szerelésekben azonban komoly károk keletkeztek – tudatta a lap.

Fotó: Szakosztály

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online